Welkom

Puur handgemaakt is een meubel- en houtbewerkingswinkel met ecologie als kernwaarde. Wij werken uitsluitend met duurzaam en ge-upcycled hout uit de omgeving van de Bollenstreek of heel Nederland. Wij behandelen elk meubel met respect door gebruik te maken van eeuwenoude schrijnwerktechnieken, niet giftige olie voor de afwerking en natuurlijk pigment om het te kleuren.

Met duurzaam hout bedoelen we dat we bomen gebruiken die om hygiënische of veiligheidsredenen gekapt moesten worden en in plaats van biomassa maken we meubels!

Voel je vrij om te bladeren door ons portfolio en getuigenissen van klanten.

Unieke producten

Duurzaam & handgemaakt

Recent werk

Getuigenissen

Uit binnen- en buitenland

Een greep uit onze referenties

Yiannis is een kunstenaar met hout. Hij leert mij, met heel veel geduld, om houtverbindingen te maken op traditionele wijze en met natuurlijke oliën te werken. Zoals hij zelf de meubels en originele kettingen maakt.
Loes Roeleven
Was enthousiast toen we deze salontafel (op maat gemaakt) ontvingen! Had niet verwacht dat het zo stevig zou zijn en het zag er behoorlijk zwaar uit. Het hout is zeker enig in zijn soort dus daar ben ik erg blij mee! En aangezien we een kleintje in huis hebben, is het een opluchting om te weten dat er geen schadelijke chemicaliën (alleen natuurlijke oliën) zijn gebruikt om het hout te harden en te verzegelen! Een stukje natuur op de hoek van onze eetkamer!
JAM DE LA RAMA
Een geweldig klein bedrijf, van een jonge man die een diepe liefde heeft voor natuurlijke, gifvrije, duurzame, veganistische producten gemaakt van hout. Al zijn producten zijn uniek en staan los van de massa van de lijnproductie. We vonden het geweldig!
ELENI PRIFTI
Yannis is een vakman met hout. Hij weet wat hij met hout kan en bewerkt het op een zeer natuurlijke manier. Als je iets op maat laat maken krijg je zeker waar voor je geld !
MARCEL FILIPPO
Een prachtig lokaal bedrijf wiens unieke ontwerpen de passie belichamen van het gebruik van duurzaam, gifvrij en lokaal beschikbaar hout... we zijn zeer tevreden met de ontwerpen en de kwaliteit van het werk, en hopen er nog meer in ons huis te hebben !!!
SALIL JOHRI

Onze filosofie

Duurzaam, Groen, ecologisch & ambachtelijk

De natuur hoeft niet voor onze meubels aangetast te worden

Purely handmade werd opgericht door Ioannis Roumeliotis, een fanatieke ecoloog, die zich sterk verbonden voelt met de natuur. 

Het bedrijfsplan was daarom vanaf het begin ‘groen’ en zo is het nog steeds. Al het hout dat in ons bedrijf wordt gebruikt, is afkomstig van omgevallen of zieke bomen die om veiligheidsredenen moeten worden geveld. Wij gebruiken nooit tropisch timmerhout en kappen geen bomen uit bossen.

Ons bedrijf gebruikt traditioneel timmerwerk, natuurlijke kleuren (pigmenten) en natuurlijke oliën.

Onze partners

De jojo & Bollenstreekhout

Bedrijven met een sterke filosofie

Purely handmade werkt alleen samen met bedrijven met dezelfde filosofie. Dankzij onderstaande partners is het mogelijk voor Purely Handmade om volgens een eigen filosofie te werken.

Puur handgemaakt dankt haar bestaan aan een lieve en helpende gemeenschap gevestigd in Sassenheim, genaamd “De Jojo”.


De directrice van deze gemeenschap, Lisa De Blok, geloofde in onze visie en hielp door ons ruimte te bieden om onze werkplaats te bouwen en daarvoor doneren wij 10% van onze inkomsten aan De Jojo.

Naast onze werkplaats is er een hele werkgemeenschap die bereid is om alle burgers te helpen door elektrische apparaten, meubels, fietsen en computers te repareren, en je helemaal gratis een warme kop koffie of een ijsje te geven!

In hetzelfde gebouw is een weggeefwinkel die allerlei huishoudelijke artikelen, zoals kleding en meubels, helpt recyclen door ze gratis aan het publiek aan te bieden.

Bollenstreekhout. Coöperatie U.A. is een initiatief van Symaco uit Lisse.

Een not-for-profit platform dat zich richt op (her)gebruik van geoogste stadse of dorpse bomen. Onze activiteiten zijn gebaseerd op MVO, (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap). Wij werken samen met bedrijven, instellingen, Gemeenten en Burgers. Met mensen met een afstand tot  de arbeidsmarkt en met leerlingen van scholen uit de regio.

In Bollenstreek en Duinstreek brengen we gekapte bomen terug in de kringloop als waardevolle grondstof. Niet door laagwaardige verbranding (biomassa), maar door omzetting van de geoogste stammen in producten. Voor de consument of voor de professionele gebruiker.

Neem vrijblijvend contact op