loader image

Purely handmade is opgericht door Ioannis Roumeliotis, een fanatieke ecoloog en vakkundig houtbewerker. 

Het bedrijfsplan was groen vanaf het begin. Tot op de dag van vandaag zijn wij een groen bedrijf met een hele specifieke visie. Al het hout dat in ons bedrijf wordt gebruikt, is afkomstig van omgevallen of zieke bomen die om veiligheidsredenen gekapt zijn. Wij gebruiken nooit tropisch timmerhout en kappen geen bomen uit bossen.

Ons bedrijf gebruikt traditioneel timmerwerk, natuurlijke kleuren (pigmenten) en natuurlijke oliën. Benieuwd naar de houten meubels die wij gemaakt hebben?

Het-gezicht-van-Purely-Handmade-1.png

Een kort verhaal

Puur handgemaakt dankt haar bestaan aan een lieve en helpende gemeenschap gevestigd in Sassenheim, genaamd “De Jojo”.

De directrice van deze gemeenschap, Lisa De Blok, geloofde in onze visie en hielp door ons ruimte te bieden om onze werkplaats te bouwen. Wij zijn hier zeer dankbaar voor en doneren daarom 10% van onze inkomsten aan De Jojo.

Naast onze werkplaats is er een hele werkgemeenschap die bereid is om alle burgers te helpen door elektrische apparaten, meubels, fietsen en computers te repareren. Ook kan je helemaal gratis een warme kop koffie of een ijsje krijgen!

In hetzelfde gebouw is een weggeefwinkel die allerlei huishoudelijke artikelen, zoals kleding en meubels, een nieuw leven geeft door ze gratis aan het publiek aan te bieden.

Onze partners

Wij werken alleen samen met bedrijven met dezelfde filosofie. Onze partner Bollenstreek hout gebruikt alleen omgevallen of zieke bomen in de hele Bollenstreek.

In de Bollen- en Duinstreek brengen we gekapte bomen als waardevolle grondstof terug in het dagelijks leven. Niet door laagwaardige verbranding (biomassa), maar door omzetting van de geoogste stammen in producten, zoals meubels of handige gebruiksvoorwerpen. Ideaal voor consumenten en bedrijven met een duurzame visie!

Bollenstreek hout